Ураганът Айда удари крайбрежието на американския щат Луизиана,  недалеч от

...
Ураганът Айда удари крайбрежието на американския щат Луизиана,  недалеч от
Коментари Харесай

Ураганът "Айда" достигна Луизиана

Ураганът " Айда " удари крайбрежието на американския щат Луизиана,  близо до Ню Орлиънс, с ветрове със скорост 240 километра и поройни дъждове. 

Близо половин милион са семействата в щата без ток, евакуирани са десетки домове за грижи и приюти. Над 15 хиляди души са настанени в убежища. Силният вятър докара даже до смяна в течението на част от река Мисисипи. 
В момента бурята се намира на към 70 километра от Ню Орлиънс. убернаторът Джон Бел Едуардс обаче чака дигите в региона да устоят, въпреки да призна, че " Айда " е един от най-силните урагани,удряли щата в актуалната история.

Близо 5 хиляди бойци от Националната армия са мобилизирани. Федералната организация за ръководство на рецесии е изпратила над 200 коли за спешна помощ и повече от 130 хиляди палатки, милиони пакети с храна и вода в Луизиана. 

Заради " Айда " беше преустановен добивът на нефт в съвсем целия регион на Мексиканския залив. Най-големият водопровод на горива в Съединените щати, който неотдавна спря работа поради хакерска офанзива, прекрати доставките по две от линиите си сред Тексас и Северна Каролина от съображения за сигурност

Президентът Джо Байдън прикани жителите в щатите Мисисипи и Луизиана да се вслушват в рекомендациите на формалните представители да вземат заплахата насериозно. Той даде обещание управляващите да създадат всичко допустимо, за възобновяване на засегнатите региони допустимо най-бързо.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР